Cine sunt cei 6 USR-isti care au votat „tema artificiala bagata pe gat romanilor de PSD” / VIDEO

Camera deputatilor a votat marti in favoarea Legii de modificare a Constitutiei initiata de Coalitia pentru Familie (CpF), in vederea definirii familiei exclusiv prin casatoria dintre un barbat si o femeie. Printre cei 232 de deputati care au votat pentru modificarea propusa de CpF se numara si 6 membri USR.

La finele lunii martie, deputatul USR Dan Barna anunta public, in numele partidului, ca „USR este unanim de acord ca aceasta tema (modificarea Constitutiei in forma dorita de Coalitia pentru Familie – n.r.) este una artificiala, pe care PSD-ul a bagat-o pe gatul Romaniei si, acum, cu ea fierbinte in brate se gandeste in Parlament ce ar putea sa faca„.

loading...

Citeste si: Primul partid care nu cedeaza in fata Coalitiei pentru Familie: „Modificarea Constitutiei e o tema artificiala promovata de PSD”

„Bagata pe gatul Romaniei de PSD” sau nu, „tema artificiala” la care se referea deputatul Barna a fost votata si de 6 colegi ai sai, deputatii Mihai Botez (Vaslui), Matei Dobrovie (Bucuresti), Vlad Durus (Maramures), Stelian Cristian Ion (Constanta), Dan Radulescu (Prahova) si Bogdan Rodeanu (Galati).

De altfel, Dobrovie este un sustinator deschis al Coalitiei pentru Familie, declarand la una dintre conferintele organizate la Parlament pe acest subiect, in 25 aprilie a.c., ca referendumul propus este „exercițiu democratic extraordinar, public și legitim”.

Reamintim ca USR a fost singura formatiune care a votat majoritar impotriva proiectului initiat de Coalitia pentru Familie, cu 15 voturi impotriva, 3 abtineri si doar 6 voturi pentru. Doi deputati USR, Nicusor Dan si Cristian Ghinea, nu au votat.

Liderul USR, Nicusor Dan, si-a explicat decizia de a nu vota, precizand ca „aceasta dezbatere care pentru fiecare din oamenii implicati este foarte intima poate sa duca dezbaterea publica intr-o zona de conflict care sa nu rezolve problemele reale, care sunt de la abandon scolar pana la lipsa locurilor de munca”

„Nu voi fi mediator”, a mai spus Dan.

Pe ade alta parte, Ghinea a anuntat pe facebook ca este un opozant al Coalitiei pentru Familie, motiv pentru care a votat impotriva initiativei, chiar daca pe site-ul Camerei Deputatilor figureaza ca nu a votat.

„Am scris recent opinia mea despre referendumul decis azi de Camera Deputaților. Mi-am explicat deschis și transparent votul ÎMPOTRIVA acestei legi de organizare a referendumului. Mai mulți dintre voi îmi semnalați faptul că totuși apare pe lista de vot că m-am abținut. Am fost surprins să aflu asta. Ar fi cu totul împotriva modului meu de a fi și de a asuma ceea ce fac să îmi schimb opțiunea anunțată și susținută public fără a anunța acest lucru. Nu știu încă dacă e o eroare materială a sistemului de vot sau dacă chiar a fost o eroare a mea. Regret situația creată. Îmi mențin opțiunea anunțată public”, sustine Ghinea pe facebook.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *