Antena 3 isi sterge urmele? Inregistrarile despre „copiii vanduti” de Iohannis au disparut de pe site-ul televiziunii

Arhiva unei televiziuni este tezaurul sau mediatic si, alaturi de profesionalismul jurnalistilor, poate face diferenta intre diversele institutii de presa. Cu toate acestea, insa, exista si cazuri aparent inexplicabile in care televiziunile decid sa renunte la o buna parte a arhivei. La acea parte pe care o vor uitata: campania prezidentiala din 2014 si acuzațiile fara acoperire difuzate de Trustul Intact, de exemplu.

Antena 3 a fost varful de lance al campaniei prezidentiale PSD din 2014, atunci cand, in tandem cu Gabriela Firea si Romania TV, a orchestrat campania de denigrare la adresa candidatului Klaus Iohannis. Criticile fata de familia candidatului PNL formulate de Gabriela Firea au fost amplificate de jurnalistii A3 si Romania TV prin emisiuni dedicate celebrului caz al copiilor infiati cu ajutorul cuplului Carmen si Klaus Iohannis.

loading...

Antena 3 a incercat sa demonstreze ca prezidentiabilul liberal a facut parte dintr-o afacere cu trafic de copii, trimitand chiar si un reporter in Canada, pe urmele familiei care a infiat copiii din Sibiu. Fara nicio dezvaluire de pe continentul american, campania anti-Iohannis a continuat cu atacuri la persoana si acuzatii nedemonstrate, pana dupa alegerile prezidentiale, cand trustul Intact a incercat sa se repozitioneze – fara succes! – in tabara castigatoare. Acum, insa, toate inregistrarile compromitatoare pentru jurnalistii Antena 3 au disparut de pe site.

sursa: www.antena3.ro

De la emisiunile realizate de Mihai Gadea cu rudele copiiilor infiati in anii `90 si pana la interventiile vitriolante ale fostei purtatoare de cuvant PSD Gabriela Firea, toate inregistrarile din campania si precampania prezidentiale din 2014 au disparut de pe site-ul televiziunii Antena 3. Inca din ianuarie 2015, materialele video au inceput sa dispara din stirile publicate pe antena3.ro, iar textele din Jurnalul National au ramas… fara autor. De fapt, dupa ce insasi Gabriela Firea s-a dezis partial de Victor Ponta si a regretat „momentele neplacute din campania prezidentiala”, si fostii colegi au adoptat o atitudine similara.

„Investigatiile” despre copiii adoptati din Sibiu au fost sistate subit, desi anterior parea ca tema reprezinta o prioritate. Reporterul Ionut Cristache, transformat pentru o scurta perioada in realizatorul unei emisiuni inregistrate de weekend, a fost transferat la televiziunea publica, abandonand complet subiectul pentru care a traversat oceanul spre Canada.

Fotografiile si inregistrarile din reportajul realizat de Ionut Cristache in Canada au fost indepartate de pe site-ul Antena 3.

In acelasi timp, din stirile de pe site-ul televiziunii au fost indepartate toate clipurile video din emisiunile Antena 3.  Textul a ramas neschimbat, iar situatia a devenit de-a dreptul hilara, cu goluri nejustificate pe pagina.

Si Jurnalul National pare sa-si fi pierdut curajul, dupa alegerile prezidentiale calomniile la adresa lui Iohannis devenind anonime.

 

loading...

Comentarii

Comentarii

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *