Tariceanu si-a propus sa „educe” tineretul. Pe cine crede liderul ALDE ca si-au ales tinerii de azi drept model

De Ziua Tineretului, Calin Popescu Tariceanu a comentat pe facebook criza de modele si de „cultura civica” din randul tinerilor romani. In plus, presedintele Senatului e nemultumit ca „multi tineri, nu toti, si-au ales ca model binomul Coldea-Codruta”.

„Spre deosebire de generatiile trecute, care traiau intr-o lume plina de restrictii si ingradiri, generatia de azi isi poate valorifica din plin atuurile personale de inteligenta si educatie. Din pacate, nu pot sa nu observ o criza de modele si, as spune, de cultura civica, in randul multor tineri. In Statele Unite sau in Uniunea Europeana, in tari ca Spania, tinerii au iesit in strada pentru mai multa libertate. La noi, multi tineri, nu toti, si-au ales ca model binomul Coldea-Codruta.

loading...

Este o alegere care vine dintr-o dezamagire pe care o inteleg si cred ca este si datoria noastra de a ii face sa creada in valori pozitive si nu in modelele de tip autoritar, care duc la ingradirea drepturilor si libertatilor individuale si la distrugerea democratiei”, a postat, marti, pe facebook, Calin Popescu Tariceanu.

elefant.ro

Liderul ALDE a mai precizat ca vrea sa ii convinga pe tineri „ca pot sa reuseasca in Romania de azi” si „sa le redeschida apetitul tinerilor pentru valori ca libertatea, initiativa personala sau competitia”.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *