Incepe lupta pentru sefia USR. Cine ii vaneaza fotoliul lui Nicusor Dan

Congresul USR care va avea loc in perioada 12-14 mai a incept deja sa alimenteze conflictele interne din partid. Daca in urma cu cateva luni, Nicusor Dan era considerat liderul necontestat al formatiunii, acum nu mai putin de trei useristi si-au anuntat intentia de a concura pentrusefia partidului.

Deputatul Emanuel Ungureanu (Cluj), fostul candidat la Camera deputatilor in Teleorman Serban Marinescu si Florina Gherman (sector 6) s-au inscris oficial in cursa pentru presedintia USR.

loading...

Ungureanu este vicepresedintele comisiei de sanatate, Serban Marinescu este consilier parlamentar si fost lider M10, iar  Florina German este arhitect si membru al  Filialei sector 6 București.

„Am decis sa imi depun candidatura la slujba de presedinte USR la Congresul partidului. USR trebuie sa ramana o uniune de idei progresiste si conservatoare, dar trebuie sa se fereasca de tendintele impregnate de forme hibride de talibanism ale celor care vor sa impuna prin iesiri necontrolate partidului propriile viziuni despre dezvoltarea societatii. Trebuie sa ne educam spiritul de solidaritate, trebuie sa invatam sa privim cu prietenie persoanele cu care ne confruntam in idei. USR este un grup fantastic de oameni creativi, cu idei extraordinare despre cum ar trebui sa modernizam Romania. Candidatura mea la pozitia de presedinte al partidului va da glas dorintei celor care isi doresc un partid unit, in care sa se regaseasca toti cei care au caracterul suficient de puternic incat sa reziste tentatiei vanitatii ca au intotdeauna dreptate”, a anuntat deputatul Ungureanu.
elefant.ro

Cornelia-Florina German precizeaza ca nu a mai facut politica anterior, dar crede ca alegerile pentru presedintia partidului sunt un bun inceput.

„Candidatura la funcția de Presedinte USR este un mijloc de a îmi face cunoscută în interiorul partidului poziția în legatură cu două subiecte: mandatul de Președinte si Statutul care urmează să se voteze. Părerea mea este că USR îi datoreaza lui Nicușor Dan acest prim mandat care momentan este deschis”, a spus German.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *