Traian Basescu recunoaste ca legifereaza pentru Elena Udrea: „Poate am eu o sensibilitate aparte, e cunoscuta”

In cadrul dezbaterilor privind Legea gratierii, fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, si-a reiterat sustinerea pentru gratierea femeilor condamnate pentru coruptie.  Liderul PMP a dat exemplul unei femei care „a luat mita intr-un minister” si care ar trebui gratiata, recunoscand ca are o „sensibilitate aparte” pentru femei.

Fostul sef al statului si-a continuat pledoaria pro-gratiere, criticand arestarea preventiva a Crinutei Dumitrean, fosta sefa ANPR, insarcinata in luna a opta.

loading...

„Daca pasiunea este sa fie tratate ca barbatii rezolvati problema, dar o femeie trebuie sa tratata altfel decat barabtii mai ales cand e vorba de pentienta. O femeie care are in intretinere un copil de pana la 14 ani, acel copil sigur are nevoie de mama. Pe mine m-a oripilat ce ati facut cand o femeie gravida in 8 luni ati bagat-o in beciul domnesc. Daca asta vreti sa fie abordarea fata de femeie, faceti o tara de procurori! Eu tin foarte mult la acest amendament dar cred ca regimul pentinciar al femeilor este ingrozitor. Bagati-le mai putin in puscarie decat pe barbati” a spus Basescu.

Insa, momentul in care Traian Basescu a parut ca recunoaste explicit cine este beneficiarul propunerilor sale – Elena Udrea, potrivit speculatiilor presei – , a fost cel in care si-a sustinut amendamentele personale la Legea gratierii.

„O femeie care a luat mita intr-o primarie nu zic sa nu fie condamnata dar copilul acela merita sa aiba copilul alaturi la fel ca cel al unei mame care a fluierat in biserica (…) Le exclud pe cele care au comis fapte cu violenta dar sa le lasam pe cele care au facut acte de coruptie, care au luat mita intr-un minister. Poate am o sensibilitate aparte pentru femei, e cunoscuta” a conchis Basescu.

Reamintim ca, pe 28 martie, Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a fost condamnata la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul „Gala Bute”, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nefiind definitiva.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *