Cresc salariile alesilor locali. Deputat PNL: „E neconstitutional ca un primar sa castige atat de putin!”

Camera Deputatilor a adoptat meri proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017 prin care indemnizatiile consilierilor locali si judeteni, primarilor si viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene vor fi majorate cu 30%. Deputatul PNL Corneliu Olar, autorul amendamentelor privind majorarea indemnizatiei alesilor locali, crede ca era „neconstitutional” ca primarii sa aiba „salarii atat de mici”.

Camera Deputatilor, for decizional, a hotarat cu 22 voturi „pentru”, 33 de voturi „impotriva” si 8 abtineri ca salariile alesilor locali sa fie majorate cu aproape o treime incepand chiar din luna aprilie.  Legea va ajunge spre promulgare la Presedintele Klaus Iohannis.

loading...

Deputatul PNL Corneliu Olar, autorul amendamentului cu privire la majorarea alesilor locali, a explicat de ce crede ca primarii si consilierii trebui sa castige mai mult:

„Desi in comisie se discutase ca o sa pice amendamentul nostru, PSD nu voia sa ne sustina, doamna ministru a spus ca sustine amendamentul. Atunci s-a votat in unanimitate. Primarii erau oarecum frustrati, aveau salarii foarte mici si asteptam de la ei performante. Nu era nici constitutional, nici moral sa tii un primar cu un salariu mic, el nu are niciun spor, iar salariul primarilor era depasit de multi profesori, de politistul din comuna, ceea ce nu este normal”, a afirmat Corneliu Olar.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *