Gravidul

Proiectul legii grațierii bate pasul pe loc în Senatul României, de câteva săptămâni bune, fără vreun motiv serios. Ba că Șerban Nicolae a venit cu amendamente care nu sunt susținute de partidul de guvernământ, ba că ministrul justiției o să vină el cu un pachet complet de proiecte legislative, ba că Adminstrația Națională a Penitenciarelor nu a trimis un studiu, ba că ministrul justiției nu a venit cu pachetul de proiecte, ba una, ba alta…

Indiferent cine a fost persoana care a propus amendamente la proiect, fără a exista vreo discriminare legată de partidul din care face parte, aceasta a fost acuzată că are un interes personal sau de grup.
Totul a culminat cu intervenția senatorului Traian Băsescu, care a propus o serie de amendamente care au ca scop, bineînțeles, scăderea aglomerației din penitenciare.

loading...

Și, dacă liniștea se așternea încet, încet peste proiectul de lege, creând astfel condițiile optime pentru a fi adoptat tacit în data de 25 aprilie, zgomotul creat în presă de fostul președinte a readus în prim plan toate discuțiile legate de acest proiect controversat.

Jurnalişti din old şi new media, indiferent de afiliere, sunt convinşi că amendamentele domnului Băsescu încearcă introducerea Elenei Udrea pe lista beneficiarilor legii grațierii, iar subordonaţii lui Băsescu din PMP îl acuză că ar fi bătut palma cu PSD-ul lui Liviu Dragnea. Greșit!

De fapt, cel care dorește să îi facă scăpați pe Elena Udrea și pe Liviu Dragnea este însuși președintele Comisiei juridice din Senat, Șerban Nicolae, care a omis, voluntar sau nu, un detaliu important din proiectul legii grațierii. Acesta a cerut introducerea unui termen până la care să fie luate în considerare infracțiunile comise (31 decembrie 2016), pentru a evita transformarea proiectului într-o invitație la comiterea de infracțiuni cu pedepse mai mici de cinci ani, dar nu a cerut și introducerea unui termen pentru momentul când să fie luată în considerare, la femei, starea de graviditate.

În consecinţă, dacă vor rămâne însărcinaţi la momentul potrivit, atât Liviu, cât și Elena scapă de o eventuală pedeapsă. Chiar dacă într-una dintre situaţii graţierea ar presupune şi o schimbare de sex, PSD-iştii ştiu că libertatea nu vine niciodată gratuit, așa cum spun aliații noștri americani.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *