Definirea abuzului in serviciu, primul conflict major dintre Dragnea si Guvern. Premierul Grindeanu ii raspunde lui Liviu Dragnea: „Indiferent cine solicita, vom trimite Parlamentului pachetul de legi pe Justitie abia cand dezbaterea publica e incheiata”

Premierul Sorin Grindeanu si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-au raspuns joi presedintelui PSD, Liviu Dragnea, care critica intarzierea proiectelor in Justitie. Grindeanu a anuntat ca proiectele sunt in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Justitiei si Guvernul „le va transmite catre Parlament, indiferent cine solicita acest lucru, cand dezbaterea publica va fi incheiata”.

Pim-ministrul Sorin Grindeanu a anuntat in doua randuri ca va respecta termenii privind consultarea publica, spre nemultumirea lui Liviu Dragnea:

loading...

„Asta e punctul meu de vedere. Cand s-a incheiat dezbaterea, conform legii, abia in acel moment, cu eventuale adaugiri si imbunatatiri, ni-l asumam in Guvern ca proiect de lege si-l vom transmite in Parlament. Dar, subliniez, abia dupa ce dezbaterea e terminata”, a spus Grindeanu.

Rugat sa comenteze acuzatiile de tergiversare venite din partea liderului PSD, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat, in cadrul aceleiasi conferinte de presa: „Daca vrem sa facem o treaba riguroasa, atat pe fond cat si pe forma, atunci trebuie sa facem o evaluare de la primul la ultimul articol, consultam CSM si toate institutiile participante la actul de Justitie, il punem in transparenta decizionala, il insuseste guvernul si il transmitem la Parlament ca proiect de lege” Deci numai in momentul acela putem sa avem cugetul impacat, inima impacata ca am facut un demers viabil, functional, necesar sistemului de justitie”.

Joi dimineata, dupa ce Ministerul Justitiei a pus in dezbatere proiectul de lege privind abuzul in serviciu, Liviu Dragnea i-a atacat pe Toader si pe premier.

„Se pare ca dl ministru a intarziat foarte mult (…) Cred ca nu se mai poate intarzia… O sa cer o audienta la Ministerul Justitiei dupa ce mi-o avizeaza premierul ca sa ii explic ca totusi parlamentul nu e anexa guvernului”, a spus Dragnea.

Intrebat daca Tudorel Toader mai are sprijinul PSD, Dragnea a avertizat ca „nu poti sa benficiezi de sustinere la nesfarsit”.

Proiectul de lege supus dezbaterii publice de catre Ministerul Justitiei nu are o forma care sa il favorizeze pe Liviu Dragnea, trimis in judecata pentru instigare la abuz in serviciu.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *