Un jurnalist Antena 3 critica Guvernul: „Se va crea haos! Sunt costuri suplimentare de 1 miliard de euro”

Unul dintre jurnalistii postului Antena 3, Adrian Manutiu, specializat in economie si fiscalitate, pune sub semnul intrebarii propunerea Executivului de a introduce impozitul pe gospodarie.

Potrivit realizatorului Income, masura propusa de Guvern ar putea produce haos administrativ si birocratie suplimentara. In plus, nu e clar cine ar fi beneficiarii unei astfel de masuri si ce costuri suplimentare reale ar implica, in coditiile in care doar cosnultantii fiscali vor costa intre 800 de milioane si 1 miliard de euro.

loading...

„Ințeleg că, propusa spre dezbatere, reforma fiscal-gospodāreascā presupune implicarea unor consultanti fiscali (plătiti de ANAF, deci de la buget) – care doar ei ar putea costa 800 mil € – 1 mld. € anual. Dincolo de faptul ca e destul de probabil sa cream haos administrativ si birocratie suplimentara, ma intreb cine si ce/cât are de castigat si cine si ce/cât are de pierdut? Cat costa toata reforma? Ce nu e bine acum – si daca sunt lucruri care trebuie corectate, de ce nu se corecteaza punctual? Se castiga bani in plus la buget asa? Daca da, cat si cum? Daca nu, de ce se face? Luam din stanga si dam in dreapta – sau invers? Nu mai bine, folosind a zecea parte din suma anuala, informatizam ANAF-ul, corelam bazele de date la nivel de CIF sau CNP? Nu mai bine facilitam accesul firmelor la codul de TVA (nu cu F 088 starpim evaziunea)?”, a comentat Manutiu pe facebook.

 

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *