Cum incearca USR sa desfiinteze privilegiile parlamentarilor: „Cine e nemultumit de indemnizatie ar fi putut sa nu candideze”

Uniunea Salvati Romania va initia o propunere legislativa prin care  pensiile speciale ale parlamentarilor ar urma sa fie desfiintate, iar senatorii si deputatii vor lucra 8 ore de zi.

Uniunea Salvati Romania propune ca parlamentarii sa munceasca 8 ore pe zi si va depune un proiect de lege prin care sa se abroge pensiile speciale pentru parlamentari, anunta deputatul USR Cristian Seidler.

loading...

„Pentru ca cresterile salariale vizeaza inclusiv veniturile parlamentarilor si pentru ca daca mai era nevoie se precizeaza inca o data faptul ca se considera vechime in munca perioada petrecuta intr-o functie publica, vom cere si vom initia un proiect de lege prin care se abroga pensiile speciale ale parlamentarilor. Daca e vechime in munca, nu se justifica realmente o pensie speciala, alta decat cea bazata pe principiul contributivitatii”, a explicat deputatul.

In plus, deputatul USR a afirmat ca USR va cere ca alesii sa lucreze opt ore pe zi, asa cum lucreaza toti angajatii din sectorul privat sau public.

„Vom cere, daca tot primim bani mai multi, macar sa lucram de valoarea banilor respectivi. (…) Aici (la Parlament – n.red.) se lucreaza luni, marti, eventual miercuri. In rest, activitatea in comisii de miercuri si joi e mai degraba inexistenta, iar vineri avem program in teritoriu. Vom cere inca o data (…) sa lucram macar opt ore pe zi, cum lucreaza toti ceilalti angajati si din sectorul public si din sectorul privat”, a completat el.

Cristian Seidler a adaugat ca parlamentarii care sunt nemultumiti de salariul pe care il au ar fi putut sa nu candideze, pentru ca veniturile demnitarilor erau erau publice.

„Noi nu simtim nevoia de a avea aceste majorari (ale salariului – n.red.), nu noi am cerut acest lucru”, a conchis deputatul USR.

Reamintim ca, in ultimele saptamani, deputatii Catalin Radulescu (PSD) si Remus Borza (ALDE), ambii condamnati la puscarie cu suspendare, au declarat ca indemnizatia de parlamentar (aprox. 5000 de lei, la care se adauga suma forfetara, suma pentru combustibil, diurna si banii pentru cazare) le este insuficienta.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *