Un fost presedinte al liberalilor acuza: ”Sunt prea multi oameni de stanga in PNL”. Cine sunt „liberalii rosii”?

Fost lider al liberalilor si presedinte al Noului Partid Liberal intre 1992 si 1993, omul de afaceri Viorel Catarama se pregateste sa revina in politica mare. Intr-un interviu acordat Realitatea TV, Catarama a facut o radiografie a partidului si a aratat ca principala problema a PNL o reprezinta prezenta oamenilor de stanga in formatiune.

”Cînd sunt de dreapta, nu mă interesează că mă înjură ăia de stînga. Electoratul dreptei nu sunt neapărat patronii, cît angajații din mediul privat, care se duc spre 7-8 milioane de oameni. Ăștia sunt oamenii ale căror interese trebuie să le sprijin necondiționat. În ultimul timp, PNL nu a militat în mod ferm, coerent şi credibil pentru sprijinirea intereselor electoratului care votează dreapta. De aia cei 500.000 de oameni au ieşit în Piaţă împotriva PSD, dar nu au trecut de partea PNL, nici în sondaje și nici la alegeri. Asta e marea problemă a PNL și e structurală, pentru că în interiorul lui sunt multe persoane cu vederi de stînga, care cînd trebuie să aplice măsuri de dreapta fug ca dracul de tămîie”, a spus Catarama la Realitatea TV.

loading...

Declaratia lui Catarama nu este un surprinzatoare, in conditiile in care, anul trecut, Partidul National Liberal a fost aspru criticat pentru o serie de masuri de stanga promovate in Parlament. De la cotele de gen propuse de Alina Gorghiu, la legea produselor romanesti in supermarketuri initiata de Nini Sapunaru si pana la legile senatorului Daniel Zamfir, PNL a sustinut masuri care nu aveau nimic de-a face cu liberalismul sau cu dreapta politica.

Cu exceptia deputatului Sapunaru, care nu s-a mai regasit pe listele parlamentare, atat Alina Gorghiu, cat si Daniel Zamfir se afla in continuare in Parlament, primind chiar si functii de conducere in comisiile parlamentare.

In timp ce Alina Gorghiu e doar vicepresedinte al Comisie de politica externa a Senatului, senatorului Daniel Zamfir, autor al controversatelor legi privind darea in plata si conversia francului elvetian la cursul istoric, PNL i-a oferit singura functie de presedinte de comisie care i-a revenit in Senat.

“Legea dării în plată pune probleme serioase stabilității legale și a sectorului financiar în România”, precizau intr-o scrisoare din aprilie 2016 comisarii europeni Jonathan Hill și Pierre Moscovici, sustinand criticile aduse legii de Banca Națională a României, Banca Centrală Europeană și Asociația Română a Băncilor, precum și de funcționarii Comisiei Europene.
loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *