Totul pentru detinuti: PSD a depus o noua lege in interesul puscariasilor

Membrii PSD din Comisia juridica a Camerei deputatilor au initiat o noua propunere legislativa pentru  detinuti, prin care urmaresc extinderea perioadei in care se pot urma cursurile de pregatire profesionala in detentie. Cursurile respective ar fi suportate financiar din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Deputatii social-democrati Eugen Nicolicea, presedintele Comisiei juridice, si Oana Florea, vicepresedintele comisie, au depus marti, la Senat, o propunere de modificare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

loading...

”În forma actuală a legii, cei condamnați aveau posibilitatea de a urma aceste cursuri în ultimele 9 luni de condamnare. Practica la nivelul sistemului penitenciar a demonstrat că această perioadă de 9 luni este insuficientă pentru parcurgerea tuturor etapelor procedurale necesare pentru obţinerea documentaţiei solicitate de furnizorii de formare profesională, pentru fiecare deţinut selectat în vederea efectuării acestor cursuri”, a precizat Florea printr-un comunicat de presa.

Potrivit propunerii legislative initiate de PSD, persoanele private de libertate care mai au de executat cel mult 12 luni, dar nu mai puţin de trei luni de închisoare, pot urma un program de formare profesională organizat de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, cheltuielile necesare formării fiind suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *