Ministerul Apărării Naţionale la raport: fotbal sau armată?

Problemele secției de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” ajung pe agenda Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat. Preşedintele acestei comisii, senatorul PNL Iulian Dumitrescu, i-a invitat la ședința de marți, 11 aprilie, pe ministrul apărării naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, şi pe şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, pentru discuţii cu privire la echipa de fotbal şi marca Steaua.

Convocarea oficialilor de la MapN la comisie vine imediat după ce înfiinţarea unei noi echipe de fotbal a armatei, care ar urma să înceapă noul sezon competiţional în divizia a patra, a făcut obiectul unor critici acide ale lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte al României vorbeşte, într-o postare pe Facebook, despre “războiul crâncen în justiţie” declanşat de armată cu Gigi Becali şi echipa lui de fotbal, care ar avea drept înfiinţarea unei noi echipe a armatei care să recupereze gloria din perioada de aur de la Steaua. Liderul PMP susţine că în fotbalul profesionist nu au ce căuta echipele departamentale şi că generalii nu vor mai putea putea transfera fotbalişti prin încorporare sau dându-le grade militare la apelul de seară.

loading...

Traian Băsescu îi acuză pe generalii armatei că au reuşit să şteargă din fotbalul european numele respectat şi de tradiţie “Steaua Bucureşti şi spune că, pentru acest motiv, le-ar “împuţina stelele de pe umeri domnilor generali”. “Oare nu se găseşte un om lucid (Şeful Statului Major al Armatei sau Ministrul Apărării) care să le spună generalilor roşi de pasiunea reînfiinţării unei echipe de fotbal că problemele lor sunt legate apărarea ţării, de dotarea armatei, de situaţia trupelor din Afganistan, de situaţia de securitate din Marea Neagră sau de la frontiera de Nord şi de Est?”,  întreabă pe Facebook Traian Băsescu. Acesta concluzionează că “armata trebuie să înţeleagă faptul că fotbalul bugetar s-a încheiat şi că fotbalul de performanţă a devenit o afacere privată”.

Rămâne de văzut dacă parlamentarii din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat împărtăşesc sau nu punctul de vedere al fostului preşedinte, dar cu siguranţă ministrul şi şeful armatei vor trebui să dea explicaţii legate de brandul şi echipa de fotbal Steaua, pe care MApN le are în portofoliu.

loading...

Comentarii

Comentarii

One comment

  1. NU STIU CINE SANTETI VOI CARE PUBLICATI PE ACEST SAIT DAR UN LUCRU STIU SIGUR CA SANTETI NISTE JAVRE .CATE SPITALE VROIATI SA FACA GABI FIREA MAI MULTE SAU MAI PUTINE DECAT BASESCU.,VIDEANUSI TOTI CEILALTI CARE AU FOST TOTI AU FOST DE LA PNL,PDL CONVENCTIA DEMOCRATA CU O EXCEPTIE SORIN OPRESCU TOTI AU FURAT LA GREU BUGETUL CAPITALEI FARA SA FACA NIMIC DECAT NISTE BORDURI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *