Primul ziar din lume care se inchide pentru ca jurnalistii sunt asasinati

foto: Criminalistii examinezeaza autoturismul in care a fost asasinata jurnalista Miroslava Breach

Un ziar mexican, Norte, a cărui redacţie se află în oraşul de frontieră Juárez, îşi încetează apariţia din cauza asasinatelor comise asupra jurnaliştilor, care rămân nepedepsite în Mexic, reporterii aflându-se într-un pericol prea mare pentru a îşi putea continua activitatea, informează The Guardian, citat de news.ro

loading...
Ultima prima pagina a cotidianului Norte

Oscar Cantu Murguia, redactorul-şef al ziarului, a anuntat inchiderea ziarului printr-o scrisoare de rămas bun intitulată ”Adios!”, publicată pe prima pagină a ziarului şi pe internet. Murguia a amintit asasinarea recentă a jurnalistei Miroslava Breach, fost colaborator al Norte, în oraşul Chihuahua, capitala statului mexican omonim.

Miroslava Breach a fost împuşcată de opt ori în timp ce se afla în automobilul personal, alături de unul dintre copiii ei. Copilul nu a fost rănit, iar atacul s-a încheiat cu o notă lăsată de atacator, cu mesajul: ”Pentru că a fost gură-spartă”.

”În această zi, stimate cititor, mă adresez ţie, pentru a te anunţa că am luat decizia de a închide ziarul din cauză că, printre alte probleme, nu există garanţia şi nici siguranţa necesară pentru a face jurnalism critic şi imparţial. În aceşti 27 de ani am luptat împotriva curentului, fiind atacaţi şi pedepsiţi de indivizi şi guverne, după ce le-am expus practicile greşite şi actele de corupţie care erau în detrimentul oraşului nostru şi a oamenilor care trăiesc aici”, a scris Murguia.

”Totul în viaţă are un început şi un sfârşit, un preţ care trebuie să fie plătit”, a mai spus Murguia, care a precizat ca nu e pregătit ca el insusi sau vreun colaborator al sau sa mai plateasca acest pret..

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *