A inceput razboiul dintre coalitia PSD-ALDE si Guvernul Grindeanu. Parlamentarii majoritatii ataca un ministru: „Nu stiu pe cine reprezinta dansul in Guvern”

Premierul Sorin Grindeanu pare sa isi ia in serios rolul de sef al Executivului, spre nemultumirea lui Liviu Dragnea. Insa nu doar prim-ministrul ii dezamageste pe social-democratii si alde-istii care isi doreau un Guvern marioneta, ci si ministrul Justitiei, care nu raspunde conform asteptarilor la comenzile majoritatii parlamentare. Cel mai recent, dupa ce a precizat ca legea abuzului in serviciu nu va contine si un prag valoric, ministrul a fost criticat de Florin Iordache. Raspunsul lui Tudorel Toader nu a intaziat: „Dansul are perspectiva de a privi in viitor, eu am perspectiva de a privi in trecutul lui”.

Decizia ministrului Toader de a promova un proiect de lege privind abuzul in serviciu fara prag valoric a starnit nemultumiri in aripa radicala a Partidului Social Democrat. Devenit purtator de cuvant neoficial al gruparii Eugen Nicolicea – Serban Nicolae, fostul ministru Florin Iordache a criticat proiectul Executivului: „Cred că trebuia măcar la nivel de coaliție să știm de acest proiect, să îl putem analiza, pentru altfel ne trezim cu un proiect pe care noi să nu-l susținem. Ce facem, trântim proiectele Guvernului?”

loading...

In plus, Iordache a precizat ca ministrul isi depaseste atributiile, „interpretand cu de la sine putere deciziile Curtii Constitutionale”, atunci cand refuza sa introduca un prag in lege.

Apoi, atacurile la adresa actualului ministru al Justitiei vin si din tabara ALDE, acolo unde deputatul Steluta Cataniciu, declarata incompatabila, a speculat ca Tudorel Toader ar reprezenta interese nelegitime in Guvernul Romaniei.

„Eu nu cred că mai putem să-l numim pe domnul ministru, ministru al coaliției. Încerc și eu să mă dezmeticesc văzând reacțiile domnului ministru cu privire la acest proiect. Nu vă supărați, vorbim despre un guvern politic. Eu, la această oră, cred că sunt unul dintre parlamentarii care a încercat să găsească o explicație logică, bazată pe rațiune, evident, atunci când dânsul, în urma acelui raport de evaluare cu privire la încălcarea Constituției de către DNA, a avut acele concluzii. (…) Nu înțeleg pe cine reprezintă dânsul în guvernul Grindeanu, pentru că ministrul Justiției este unul dintre cei mai importanți miniștri ai unui guvern. (…) Cred că la această oră Guvernul Grindeanu are o problemă.”, a declarat Steluța Cătăniciu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader a explicat miercuri, intr-o confiernta de presa, argumentele pentru care a decis sa nu elaboreze proiectul de lege privind abuzul in serviciu dupa indicatiile PSD-ALDE.

„Eu voi da drumul la proiectul de lege fara prag (pentru abuzul in serviciu – n.r.) pentru ca in dispozitivul Curtii Constitutionale nu se vorbeste de prag. Proiectul de lege il voi da cu aprobarea guvernului si il voi trimite in dezbatere in dezbatere parlamentara. Va trece pe la comisiile juridice, apoi la plenul celor doua camere. Cind proiectul va ajunge unde se va intalni cu ministrul Florin Iordache, el avand si experientele de legiutor mai vechi sau mai recente, poate sa intervina in limita competentelor constitutionale asupra proiectului de lege”, a spus Toader.

loading...

Comentarii

Comentarii

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *