Primul partid care nu cedeaza in fata Coalitiei pentru Familie: „Modificarea Constitutiei e o tema artificiala promovata de PSD”

Dupa ce, rand pe rand, PNL, PSD, ALDE si PMP au decis sa sustina referendumul pentru modificarea Constitutiei in forma propusa de Coalitia pentru Familie, Uniunea Salvati Romania e  “unanim de acord” ca tema este una “artificiala”,” bagata pe gatul Romaniei de PSD”, anunta deputatul Dan Barna.

“USR este unanim de acord ca aceasta tema este una artificiala, pe care PSD-ul a bagat-o pe gatul Romaniei si, acum, cu ea fierbinte in brate se gandeste in Parlament ce ar putea sa faca.”, a declarat deputatul USR, Dan Barna.

loading...

Coalitia pentru Familie a strans un numar de 3 milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de o propunere de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei. In actuala forma, acesta prevede ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti”, insa semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex. Astfel, initiativa prevede ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

In forma actuala, Constitutia spune ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti.

loading...

Comentarii

Comentarii

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *