De-a v-ati ascunselea cu Sebastian Ghita. Fostul deputat PSD, localizat in Serbia, Kosovo sau nicaieri?

O informatie obtinuta pe surse a confirmat localizarea lui Sebastian Ghita in Serbia, insa atat procurorul general, cat si premierul au negat ca fostul deputat PSD ar fi fost gasit in tara vecina. Insa, chiar daca patronul Romania TV ar fi fost identificat in Serbia, daca acesta s-ar afla in regiunea separatista Kosovo, repatrierea sa ar fi ingreunata semnificativ, pentru ca, in lipsa unei recunoasteri oficiale din partea statului roman, nu exista un protocol de extradare.

Fugarul Sebastian Ghita a fost localizat in Serbia, dupa aproape trei luni de la disparitia sa, au declarat pentru HotNews.ro surse convergente apropiate anchetei. Ghita ar fi fost vizitat recent de doi colaboratori apropiati din Romania, cu care ar fi discutat despre noi actiuni de compromitere a sefei DNA, arata aceeasi sursa.

loading...

Pe de alta parte, procurorul general Augustin Lazar a fost intrebat de jurnalisti daca are informatii care sa confirme aceasta ipoteza.

„Eu stiu ca este o informatie falsa. Este falsa”, a raspuns procurorul general.

Si premierul Sorin Grindeanu a infirmat localizarea lui Ghita in serbia, imediat dupa bilantul MAI

„Am intrebat chiar inainte de a intra in sedinta respectiva (bilantul MAI – n.r.). Se pare ca informatia, asa la cald, nu este cea corecta. Nu vreau sa intru in amanunte, e treaba dansilor si chiar ii indemn sa-si faca treaba si sa prinda nu doar pe Sebastian Ghita, ci pe oricine este declarat fugar si trebuie sa vina sa raspunda in fata legii (…) Nu a dat Guvernul aceasta informatie, nici Ministerul de Interne, cel care gestioneaza aceasta situatie. Inteleg ca a venit pe niste surse neoficiale care pana la sedinta respectiva nu s-au confirmat”, a declarat premierul.

Judecatorii Tribunalului Prahova au admis, miercuri dupa-amiaza, propunerea formulata de DNA Ploiesti si au emis un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele fostului deputat. Mandatul de arestare este pentru o perioada de 30 de zile, care vor fi calculate de la punerea in executare a mandatului, au precizat reprezentantii Tribunalului Prahova. Decizia poate fi contestata in termen de 48 de ore.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *