Noii parlamentari au depus doar 19 propuneri de lege in 3 luni de mandat. Cine sunt cei mai activi deputati si senatori

Noii parlamentari au depus în primele trei luni de mandat 19 iniţiative legislative, cei mai harnici fiind senatorii şi deputaţii aflaţi la primul mandat de la PNL, urmaţi de cei ai PSD. Propunerile de acte normative vizează o gamă largă de reglementări, de la modificări ale legii educaţiei sau a legii pensiilor, până la modificări aduse statutului funcţionarilor publici sau conferirea unei super-imunităţi judecătorilor Curţii Constituţionale, anunta news.ro.

Deputatul PSD Paul Stănescu cere modificarea legii pensiilor ”astfel încât şi cetăţenii din oraşul Slatina, judeţul Olt, să poată beneficia de pensionare anticipată ca şi compensaţie a faptului că sunt supuşi în mod continuu şi permanent unei poluări din prelucrarea cu minereuri neferoase de pe platforma industrială”. Potrivit iniţiativei legislative, locuitorii din Slatina ar urma să se pensioneze cu doi ani mai devreme, la fel ca cei din Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna şi Tîrgu Mureş. Propunerea de act normativ este semnată şi de deputatul PNL Gigel Ştirbu, şi el, la fel ca Paul Stănescu, deputat de Olt, potrivit sursei citate.

loading...

Jurnalistii de la news.ro arata ca deputatul PNL Sorin Moldovan a depus un proiect de modificare a legii educaţiei naţionale, astfel încât posturile de directori sau directori adjuncţi de şcoli să nu poată fi ocupate decât prin concurs. Iniţiativa sa vine după ce, în luna ianuarie 2017, ministrul Educaţiei a emis un ordin prin care le permite foştilor directori de şcoli, care nu au promovat sau care nu s-au prezentat la concursul organizat anul trecut, să-şi reocupe funcţiile. Propunerea lui Moldovan este semnată de alţi 18 deputaţi şi senatori PNL.

Modificarea legii educaţiei şi-o doreşte şi deputatul PSD Mihaela Huncă. Ea cere implicarea financiară a Consiliilor Judeţene pentru constituirea unor fonduri de premiere a elevilor olimpici. ”În prezent”, explică social-democrata în expunerea de motive a iniţiativei, ”unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii care au înregistrat rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile şi competiţiile şcolare organizate la nivel judeţean. Legislaţia actuală prevede implicarea Consiliilor judeţene numai în finanţarea organizării şi desfăşurării olimpiadelor şi a concursurilor şcolare locale, nu însă şi în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor”.

Citeste analiza integrala pe news.ro.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *