Adevarul despre gratierea coruptilor: Cati corupti ar urma sa fie eliberati din inchisoare dupa adoptarea Legii gratierii

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) sustine ca aprox. 2.700 de detinuti ar beneficia de legea gratierii, iar 400 dintre acestia ar fi persoane condamnate pentru coruptie, a anuntat luni directorul ANP, Marius Vulpe.

„Orice demers legislativ care relaxeaza supraaglomerarea din penitenciare ne intereseaza si, atat cat putem, sustinem. Noi doar am prezentat si am inaintat Comisiei Juridice statistici si intr-un caz si intr-altul, in functie de fiecare infractiune, cati detinuti ar beneficia sau nu de acele prevederi. Sunt circa 2.700 de detinuti care ar beneficia de acel proiect (de proiectul gratierii -n.red.), dar fara faptele de coruptie ar fi circa 2.300”, a declarat Marius Vulpe, directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), dupa discutia avuta luni cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

loading...

Proiectul Legii gratierii este in dezbaterea Comisiei Juridice a Senatului, ca prima camera sesizata. Liderii PSD au sustinut ca nu vor fi gratiate fapte de coruptie, dar senatorul PSD Serban Nicolae, presedintele Comisiei Juridice, a depus amendamente in acest sens. Luni, Nicolae a declarat ca e dispus sa isi retraga propunerile, insa si alti senatori au depus amendamente care ii vizeaza pe corupti.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *