Ultimul semn de viata politica dat de Gabriel Oprea / DOCUMENT EXCLUSIV

Trimis in judecata inca din luna mai a anului trecut, Gabriel Oprea si-a pierdut recent si ultima speranta ca ar mai putea evita o judecare pe fond a dosarului sau de abuz in serviciu. Dupa ce judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins contestatia depusa de fostul vicepremier, Oprea va fi judecat pentru cheltuirea unor sume din bugetul DIPI in interes personal. Insa, fostul sef al UNPR se ambitioneaza sa reaminteasca public ca inca mai exista politic, chiar daca doar prin intermediari.

Vineri, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, o formatiune cu statut incert dupa fuziunea contestata cu PMP, a organizat un Comitet National Executiv in sala Brasov a hotelului J.W. Marriott din Buuresti. Convocatorul cuprindea ordinea de zi a reuniunii – chestiuni legate de „strategia de anulare a fuziunii cu PMP” – si era semnat de secretarul general Nutu Fonta, „in numele Biroului Politic Permanent National (BPPN)”.

loading...

Toate acestea ar putea simple detalii tehnice, lipsite de substanta, daca doua informatii nu ar pune totul in contextul potrivit revenirii lui Oprea.

Convocatorul „semnat” de Gabriel Oprea, cu mana lui Nutu Fonta

In primul rand, liderul oficial al partidului, fostul senator Marian Vasiliev, a aflat de la terti – cu o nedisimulata surprindere – detaliile evenimentului organizat de partidul pe care-l prezideaza.

Apoi, secretarul Nutu Fonta, unul dintre cei mai intimi colaboratori ai lui Gabriel Oprea – presa a relatat cum fostul vicepremier s-a deplasat cu un avion al Apararii la nunta fiicei lui Fonta -, nu ar fi actionat niciodata fara binecuvantarea presedintelui fondator.

Unind cele doua informatii, aflam ca:

a. Marian Vasiliev, proaspat numit de Guvernul Grindeanu vicepresedinte al Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului, nu mai este in gratiile gruparii inca loiale lui Oprea;

b. Gabriel Oprea a decis sa redevina jucator, activandu-si subordonatii politici.

Daca adaugam ecuatiei si cei 1.217 consilieri locali, oricand utili unei noi majoritati politice, intelegem exact de ce, in logica unui om care nu mai are nimic de pierdut cu exceptia libertatii, cartea UNPR  trebuie jucata pana la capat.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *