Presiuni asupra elevilor care merg la proteste

În urmă cu câteva zile, părinții copiilor minori din mai multe județe au primit de la directorii școlilor spre semnare un „Contract educațional”, care cuprinde drepturi și obligații ale ambelor părți. Presa a semnalat în acel moment că cel puțin un paragraf este scandalos, și anume “Beneficiarul direct, (elevul) are obligatia de a nu organiza/participa la actiuni de protest, astfel decât este prevăzut în Statutul elevului”.

În ultimele zile am fost apelată de mai mulți părinți care au refuzat până acum să semneze contractul, dar asupra cărora au început presiunile și care se tem că vor exista repercursini asupra lor și a copiilor lor.

loading...

În plin scandal iscat de plângerile împotriva părinților care și-au dus copiii la proteste, apare, surprizător, ca o coincidență, acest contract? Cum putem crede că apariția contractului nu are nicio legătură cu faptul că la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) s-au înregistrat în ultimele zile zeci de reclamanții – cele mai multe anonime – cu privire la prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei, dar și în alte locuri din țară, iar oficiali ai guvernului s-au pronunțat deja?

Dar să revenim la unul dintre articolele controversate ale contractului care spune că elevul “are obligatia de a nu organiza/participa la actiuni de protest, astfel decât este prevăzut în Statutul elevului”.   Cel puțin bizar acest paragraf, deoarece Statul elevului, la care face referire contractul spune că elevul are dreptul la protest, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare, fără pertubarea orelor de curs.

Continuarea pe rezistam.eu

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *