Manipularea PSD, la capat de linie: Cate miliarde de euro din fonduri europene au intrat in tara in mandatul Guvernului Ciolos

„Guvernul zero” a fost principala tema de campanie a Partidului Social Democrat, si, pe fondul unei insuficiente comunicari USR si PNL, a devenit una dintre acuzatiile virale. Insa, Guvernul Ciolos nu a insemnat 0 (zero) fonduri europene, asa cum au repetat comunicatorii PSD inainte si dupa campania electorala, ci peste 7 miliarde de euro care au intrat in tara pe parcursul anului 2016.

Inexistent in timpul campaniei electorale, Sorin Grindeanu pare sa fi invatat foarte bine retorica electorala a PSD, dupa alegeri. In urma cu cateva zile, desi informatiile reale ii erau accesibile ca sef al Executivului, premierul social-democrat a reluat acuzatiile la adresa Guvernului Ciolos, sustinand ca planuieste sa atraga fonduri in valoare de 5,2 mld euro, in comparatie cu „zero” bani europeni intrati in tara in timpul guvernarii Ciolos.

loading...

„Daca privesc in raport cu ceea ce a fost anul trecut, cand a fost Guvernul respectiv (Guvernul Dacian Ciolos – n.r.), normal ca esti sceptic cand ai zero la fonduri europene. Oamenii ne-au votat sa facem treaba si am propus si avem un program de guvernare ambitios, avem un buget ambitios, care cuprinde o componenta extrem de importanta pe fonduri europene. Sigur, daca compari 5,2 miliarde de euro cat ne-am propus sa atragem anul acesta cu zero, probabil ca pare asa cum a spus domnul presedinte”, a ustinut Sorin Grindeanu luni seara, pentru Antena 3.

Insa, cu buna stiinta sau nu, premierul Sorin Grindeanu continua sa raspnadeasca afirmatii false in spatiul public. De fapt, potrivit unei docmentari realizate de Factual.ro, in timpul mandatului premierului Ciolos au intrat in tara mai multe fonduri europene decat planuieste Sorin Grindeanu pentru 2017.

„Declaratia lui Sorin Grindeanu este falsa. Din executia bugetara aferenta anului 2016 privind sumele incasate de Romania din fonduri europene reiese ca in tara au intrat aproximativ 7 miliarde de euro”, sustin jurnalistii de la factual.ro, in urma verificarii datelor oficiale de la Ministerul Fondurilor Europene si dela Ministerul de Finante.

absorbtie-fonduri-europene-2016

Fostul premier Dacian Ciolos a comentat pe pagina sa de facebook datele, aratand ca „Sorin Grindeanu nu reușește, după aproape două luni de guvernare, să iasă din logica unor afirmații false făcute de PSD în campania electorală.”

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *