Momentul adevarului in scandalul copiilor exploatati politic. Ii va proteja Lia Olguta Vasilescu pe colegii care si-au folosit copiii in campanie?

Scandalul copiilor exploatati politic este abia la inceput si pare a lua o turnura neasteptata pentru politicienii care au incercat sa foloseasca Legea 272/2004 impotriva protestatarilor. Daca ministrul Lia Olguta Vasilescu i-a amenintat cu amenzi de pana la 10.000 de lei pe cei care vin insotiti de copii la proteste,  Lumea Romaneasca a solicitat Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) sa precizeze demersurile intreprinse ca urmare a folosirii minorilor in campaniile electorale.

16830670_1196131887122047_7307230319343546853_n
Copilul cuplului Firea-Pandele, implicat in campania electorala PSD-UNPR-PC inca din 2014

Mai multi politicieni – printre care si Gabriela Firea, comunicatorul PSD care a transformat copiii in tema electorala prezidentiala – au folosit imaginea propriilor copii in campaniile electorale de la alegerile prezidentiale, locale sau parlamentare. Familia Pandele (mama, tatal si copilul) isi declara increderea in Victor Ponta la momentul prezidentialelor din 2014, iar – mult mai recent – Calin Popescu Tariceanu incerca sa castige voturi pentru ALDE la alegerile locale din 2016, filmandu-si fiul intr-un clip de campanie.

loading...

Descoperim la alineatul 4 al articolului 27 din Legea 272/2004, printre altele, interdictia exploatarii copiilor in interes electoral:

Copiii nu pot fi folositi sau expusi de catre parinti, reprezentanti legali, alte persoane responsabile de cresterea si ingrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, institutii publice sau private, in scopul de a obtine avantaje personale/institutionale sau de a influenta deciziile autoritatilor publice.

Ca urmare a interesului manifestat de ministrul Lia Olguta Vasilescu si conducerea ANPDCA privind respectarea prevederilor Legii 272/2004, Lumea Romaneasca a solicitat autoritatilor sa precizeze masurile luate ca urmare a folosirii copiilor in interes politic in cazurile mentionate anterior.

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *