Cum a manipulat Liviu Dragnea subiectul taxei radio-tv

Propunerea PSD de abolire a peste 100 de taxe si impozite a fost votata de Parlament marti, iar Liviu Dragnea a anuntat ca cetatenii nu vor mai plati taxa radio-tv in cuantum de 6,5 lei pe luna. Insa domnul Dragnea nu a precizat si ca odata cu desfiintarea acestei taxe, bugetul public al televiziunii nationale va creste, iar cetatenii vor contribui cu o suma mai mare, insa indirect.

Jurnalistul Razvan Zamfir a comentat pe facebook decizia Parlamentului de astazi, aratand ca reducerea contributiei este doar una aparenta, pentru ca, de fapt, televiziunea publica falimentara va primi chiar mai multi bani publici de cheltuit incepand cu anul viitor.

loading...

„S-a abolit taxa radio-tv, corect, iar viata romanilor se va schimba in bine, fiind cu 6,5 lei mai bogati in fiecare luna. Nu neg, e o suma importanta, schimba destine. Insa ceea ce au omis sa va precizeze comunicatorii populisti e ca bugetul televiziunii nationale va creste considerabil de anul viitor. O spune chiar Liviu Dragnea, intr-un puseu de onestitate, de la tribuna Parlamentului. „PSD va sustine ca (…) Radioul să aibă un buget de 480 milioane de lei, Televiziunea – de 620 milioane de lei, mai mult decât are acum”.Deci, felicitari!, nu mai platiti 6,5 lei/luna direct (din care doar 4 lei merg la TVR, e drept), pentru ca Irina Radu sa arunce cu mii de euro in jurnalistii racolati pe criterii operative, ci veti plati mai mult, indirect”, scrie Zamfir.

Bugetul TVR adoptat de camerele reunite ale Parlamentului in decembrie 2015 penru anul in curs a fost de 135.898.000 lei, in scadere cu 13,89% fata de anul anterior. Marti, liderul PSD Liviu Dragnea a promis ca va sustine cresterea bugetului televiziunii publice la 620.000.000 de lei anual.

Omul PSD din TVR se pliaza pe strategia partidului

Strategia PSD de a subordona total televiziunea nationala este sustinuta din  interior de Irina Radu, presedintele-director general al SRTV, care si-a schimbat declaratiile publice in functie de miscarile politice ale social-democratilor.

„Părerea mea personală este că orice plan fără modificări radicale de lege și chiar de valoare a taxei tv ar fi o păcăleală”, declara Irina Radu, citata de Agerpres, pe 25 noiembrie 2015.

Desi initial a declarat ca „doar o crestere a taxei poate schimba lucrurile”, sefa TVR si-a schimbat complet abordarea dupa ce Liviu Dragnea a anuntat ca vrea sa finanteze televiziunea publica direct din bugetul statului.

Sunt multe ţări care merg pe acest sistem de finanţare (direct de la bugetul statului, fara taxa radio-tv – n.r): Belgia, Finlanda, Bulgaria, Olanda, Estonia, Ungaria şi altele. Cred că pentru TVR nu numai sursa este importantă ci posibilitatea de prognoză şi constanta finanţării”, s-a razgandit recent Irina Radu, intr-o declaratie pentru paginademedia.ro.

TVR are statut de institute publica si, desi se afla in cea mai grava situatie financiara din istoria sa, emite in prezent pe sase canale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD (High Definition), TVR Internaţional şi TVR Moldova, dedicat publicului de peste Prut.

 

loading...

Comentarii

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *